Voor de competitieteams, mede door het grote aantal teams en de weersverwachtingen gelden, zeker op de vrijdagavond, wat extra regels. Op de vrijdagavond gaat het speelschema er als volgt uitzien:

 • van 19.00 uur tot 21.00 uur krijgen 3 teams 2 banen toegewezen waarop ze achter elkaar en aansluitend hun 4 wedstrijden dienen te spelen;
 • van 21.00 uur tot 23.00 uur krijgen opnieuw 3 teams 2 banen toegewezen waarop ze ook weer achter elkaar en aansluitend hun 4 wedstrijden dienen te spelen;
 • van 19.00 uur tot 23.00 uur krijgt 1 team één baan waarop ze 4 wedstrijden achter elkaar spelen (dit is niet aan de orde op de avonden dat er “slechts” 6 teams thuis spelen).

Aangezien we op de site van de KNLTB de begintijden voor komende vrijdag (2 oktober) niet meer kunnen wijzigen, geldt voor de teams die om 20.00 zouden beginnen dat ze nu om 21.00 uur beginnen.
Voor de teams op zaterdag en zondag blijven de begintijden vooralsnog ongewijzigd. Houdt voor de komende weken echter de website van de KNLTB hierover goed in de gaten. Na dit weekend zouden de tijden wel anders kunnen worden.

Verder gelden de volgende aanvullende regels, naast de regels die al gelden vanwege het coronavirus:

 • De kantine (en keuken) is en blijft gesloten; toiletten en kleedkamers zijn wel open;
 • Ontvang de spelers van de tegenstander met respect, maar koffie en koeken verstrekken is niet toegestaan;
 • Iedere speler (van ons en van de tegenstander) dient voor zijn/haar eigen eten en drinken te zorgen (dus geen hapjes of dergelijke per team verzorgen!) gedurende de gehele periode op het park;
 • Supporters of anderszins toeschouwers zijn niet toegestaan op het gehele park;
 • Zorg dat van je team alleen degene aanwezig zijn die daadwerkelijk spelen (laat reserve spelers dus thuis);
 • Voor de jeugdteams geldt dat er slecht één (1) begeleider per team aanwezig mag zijn gedurende en rondom de speeltijd, ouders/verzorgers mogen uiteraard hun kind afzetten bij het park, maar niet blijven kijken!
 • Bij regen kun je schuilen onder de tent of in de serre als de deuren van deze serre geheel zijn opengezet (we zijn aan het kijken of we nog extra “schuilmogelijkheden” kunnen creëren, maar dat lukt vermoedelijk niet voor dit weekend);
 • Spelers van een team (uit of thuis) mogen zolang op het park blijven als de daadwerkelijke duur van de wedstrijden, daarna dienen ze het park direct te verlaten;
 • Gebruik van alcohol is op het gehele park verboden gedurende de competitie.

Iedere VCL-er krijgt de bevoegdheid om de wedstrijden te stoppen bij (langdurige) regenval en/of (een deel van) de wedstrijden te annuleren en teams te verzoeken het park te verlaten. Ik hoop dat ieder lid van ons sowieso met respect omgaat met onze VCL-ers en ook het geduld opbrengt dat nodig is om te wachten als er even geen baan beschikbaar is. Hun rol is vaak al lastig genoeg!

Als je met je team een uitwedstrijd speelt, informeer je dan zelf via de website van die vereniging of via het benaderen van de aanvoerder (gegevens te vinden bij het programma op de KNLTB site) welke regels daar gelden. Wij (als commissie en bestuur) zullen de bezoekende teams informeren over de geldende regels.

Het moge verder duidelijk zijn dat de bar- en keukendiensten van de komende 3 weken komen te vervallen.

Ondanks al deze beperkende maatregelen iedereen toch nog met plezier zijn/haar wedstrijden kan spelen en rekenend op jullie medewerking in deze.

Namens de competitie-commissie en het bestuur, met vriendelijke groet,

Hans Pellis
Voorzitter TC de Vijfhuizen
M: 06- 514 99 163
E: hanspellis@devijfhuizen.nl