in Nieuws

Beste (jeugd)leden, ouders en verzorgers,

Afgelopen week hebben we jullie al aangegeven dat we, naar aanleiding van het besluit van de overheid om jeugd weer te laten tennissen, druk aan de slag zijn gegaan met het uitwerken van een veilige wijze waarop dit kan plaatsvinden. Veilig voor de jeugd zelf, maar zeker ook voor onze trainers en toezichthouders! Hoe graag we allemaal willen en hoe soepeler regels worden, het virus is niet weg en als bestuur willen we wel proberen te voorkomen dat er opnieuw leden ziek gaan worden doordat we zaken niet op orde hebben. 

Daarom allereerst een, misschien vervelende, mededeling voor alle senioren (18+): voorlopig kunnen jullie niet tennissen en zijn jullie niet welkom op het park. Dat laatste klinkt vervelend en zeggen we ook niet graag, maar is volgens mij het duidelijkste! KOM NIET NAAR HET PARK!! Sinds de persconferentie van premier Rutte krijgen we met grote regelmaat vragen / opmerkingen “dat het toch wel moet kunnen. Er zit toch een net tussen!”. Dit kan dus niet!! En maak het ons a.u.b. niet nog moeilijker door hier naar te blijven vragen.
Op deze regel geldt als uitzondering dat de trainers, bestuursleden en enkele door ons aangewezen personen toestemming hebben en houden om, onder voorwaarden, op het park te komen. Voor de trainers om les te kunnen geven. De bestuursleden en Raymond van Gool zullen als toezichthouders gaan functioneren en enkele leden van de parkcommissie hebben toestemming (buiten lestijden!) om onderhoud te verrichten. Denk bijvoorbeeld aan het doorspoelen van waterleidingen om legionella besmetting te voorkomen of het water geven van de nieuwe aanplant bij baan 2.

Zodra er mogelijkheden komen om te spelen horen jullie dat gelijk van ons.

Voor de jeugdleden hebben we als bestuur, samen met de trainers, besloten om een geleidelijke aanpak uit te rollen. We hebben gisteren met elkaar, op basis van gegevens van het RIVM, SVG en KNLTB opgestelde richtlijnen, de protocollen voor onze vereniging gemaakt. Deze protocollen worden voorgelegd aan de gemeente en die moet uiteindelijk de goedkeuring hiervoor geven en houdt hier ook toezicht op. Het niet houden aan deze protocollen kan zowel persoonlijk als voor de vereniging boetes opleveren en bij herhaaldelijke overtredingen tot gevolg hebben dat het park opnieuw gesloten dient te worden.

Om die reden kiezen we ervoor om de komende week op te starten met de lessen voor de jeugd. Alleen die jeugd kan en mag de komende periode dus spelen op ons park. Dit geeft ons de mogelijkheid om de protocollen en afspraken gecontroleerd te kunnen beoordelen en, indien nodig aan te passen. Als we van oordeel zijn dat we alles beheersen en goed geregeld hebben, zullen we naar mogelijkheden kijken om het park verder open te stellen voor de jeugd. Denk daarbij aan vormen van misschien vrij tennissen onder begeleiding. Begeleiding vanuit de vereniging geregeld is een harde eis van de overheid! Door de keuze die we gemaakt hebben, kan het voorkomen dat jeugd die niet ingeschreven staat voor lessen, nog niet kan gaan tennissen. Dat vinden we erg vervelend, maar we moeten de zaken onder controle krijgen en houden en hoe sneller en beter iedereen zich aan de protocollen houdt, hoe eerder we het park verder open kunnen stellen voor onze jeugd!! 

In de bijlage treffen jullie de volgende protocollen aan:

1) Regels voor jeugdleden die komen lessen
Wij vragen alle jeugdleden EN ouders van jeugdleden om deze regels voor de eerste les goed door te nemen. Deze regels dienen door iedereen aangehouden te worden. 

2) Regels voor ouders / verzorgers van jeugdspelers gedurende de coronaperiode
wij vragen alle ouders/verzorgers dit protocol goed door te nemen en je er ook aan te houden.

Ik weet dat het soms belerend of vervelend klinkt wat er staat, maar we hebben op dit moment geen andere keuze als we willen starten met het gaan laten tennissen van de jeugd. 

We hopen als bestuur dat iedereen in deze wil meewerken, zodat we zo snel mogelijk weer allemaal kunnen genieten van het tennisspelletje en ons mooie park!

Namens het bestuur,

Met vriendelijke groet, 

Hans Pellis
Voorzitter TC de Vijfhuizen
M: 06- 514 99 163
E: hanspellis@devijfhuizen.nl

Recent Posts
Contact

KNLTB - ClubApp