Mededelingen algemeen

De taken/verantwoordelijkheden/wetenswaardigheden

Teamcaptain en JTB-er.

Vòòr aanvang van de competitie:

Het wedstrijdschema is te vinden op onze site www.devijfhuizen.nl > competitie > voorjaarscomptitie standen en uitslagen.

Je krijgt dan een volledig schema van jouw afdeling met de data, tijden baansoort enz. Nadere gegevens omtrent de tegenstander vindt je ook via mijn KNLTB→mijn vereniging en daarna op de verenigingssite of routeplanner. Zeker bij uitwedstrijden is he belangrijk om 1 week voor de wedstrijd de aanvangstijd te controleren. Deze kan voor die tijd nog veranderen.

Bij thuiswedstrijden

  1. Zorg er voor dat je teamleden hun spelerspas bij zich hebben.
  2. Zorg er voor dat je volledige team 30 minuten voor aanvang van de wedstrijden op het park is om de tegenstanders te ontvangen en wat te drinken voor aanvang van de wedstrijden. We hebben op de vrijdagavond en de zaterdag het maximale aantal teams, waardoor te laat aanwezig en speelklaar zijn voor vertragingen zorgt. De aanvangstijden van de wedstrijden op zaterdag en zondag zijn variabel. Controleer dit zorgvuldig een week voor de wedstrijd.
  3. Bij aankomst meld je je bij de competitiecommissie en kun je je tegenstander ontvangen. Geef aan wanneer je team en dat van de tegenstander compleet is zodat met de in- en verdeling van de banen kan worden begonnen.
  4. Vul het opstellingsformulier in en onderteken dit. Wissel dit formulier uit met de teamcaptain van de tegenstander en zie er op toe dat je een volledig ingevuld en ondertekend formulier terug ontvangt. (Dit geldt ook voor de uitwedstrijden). Doe dit vóór de 1e partij is begonnen.
    Vul het competitie wedstrijdformulier juist en volledig in en zorg dat dit door beide teamcaptains ondertekend wordt. Volgorde van invullen van de wedstrijden is: DE, HE, DD, HD, GD. Na de wedstrijd dient het orginele formulier te worden afgegeven aan de competitiecommissie. Deze zorgt voor invoering binnen 24 uur van de uitslag in de computer. De kopieën zijn voor de beide teamcaptains. (ipv van 3 formulieren, zijn het er nu 2)
  5. Voor taart en lekkere hapjes om je tegenstander gastvrij te ontvangen zorg je zelf. Er worden geen schotels gemaakt vanuit de competitie- of barcommissie.
  6. Voor de districtscompetitie heb je per wedstrijddag 6 nieuwe ballen nodig. Voor de landelijke competitie zijn 12 nieuwe ballen nodig, met uitzondering van de 35+ teams. Deze hebben aan 6 ballen per wedstrrijddag genoeg. Alle ballen blijven eigendom van het team

Wat te doen bij problemen:

Indien zich problemen voordoen met de tegenstander(s) met betrekking tot het verloop van de competitiedag c.q. de wedstrijd dien je toch het wedstrijdformulier mede te ondertekenen maar dan voorzien van een kanttekening. Een niet ondertekend formulier geeft géén mogelijkheid tot protest. Deze en evt. andere problemen dien je je spoedig mogelijk kenbaar te maken aan de competitiecommissie. Een probleem kan pas in behandeling worden genomen indien de competitiecommissie van de KNLTB binnen 7 dagen, schriftelijk, hiervan op de hoogte wordt gebracht. Maak daarom altijd melding van onvolkomenheden van welke aard ook.

Controleer, zeker na een uitwedstrijd, altijd of de juiste uitslagen zijn ingevoerd in de computer. Meldt evt fouten aan de competitiecommissie, zodat dit kan worden gecorrigeerd.

Een wedstrijd- en competitieregelement kunt u vinden in de competitiemappen op het park.

Reservespelers:

Kijk op de site voor de lijst van reservespelers. Neem contact op met de competitiecommissie indien er twijfel is i.v.m. de specifieke regels van de KNLTB over het wel of niet mogen spelen in een bepaalde competitieklasse/niveau. Ook als iemand al een keer eerder is ingevallen is het van belang even contact op te nemen. Boetes voor het opstellen van niet gerechtigde spelers zullen worden verhaald op het desbetreffende team indien er sprake is van het niet opvolgen van bovenstaande regels.

Een hele prettige en sportieve competitie toegewenst en veel succes!

Competitie commissie de Vijfhuizen

Competitie-commissie@devijfhuizen.nl

Contact