in Nieuws

Beste leden,

Ook de senioren mogen weer dubbelen!! Maar: let op pas na toestemming van de gemeente!!

Gisterenavond hebben we via de KNLTB te horen gekregen dat ook de senioren weer mogen gaan dubbelen. Ik weet zeker dat daar een groot aantal van jullie erg blij mee zijn!

Het dubbelen mag echter pas na formele toestemming van de gemeente en dat leek wat lastig te worden rond Hemelvaart. Echter, met complimenten voor de medewerking van de verantwoordelijken van de gemeente gisterenavond en vanmorgen, hebben we nu te horen gekregen dat we het dubbelen op mogen starten. Daarbij wordt wel aangegeven dat toezicht op het handhaven van alle geldende regels extra belangrijk wordt.
Ons oorspronkelijke idee om het toezicht bij de senioren af te bouwen en alleen te handhaven bij de jeugd, komt hiermee te vervallen. Toezicht zal ook bij de senioren in de avonden blijven.

Hopelijk kunnen we dat toezicht in de loop van de weken alsnog afbouwen, maar daar hebben we jullie hulp voor nodig! Bijna alle leden houden zich gelukkig aan de richtlijnen, maar helaas moeten we ook constateren dat een enkeling dat niet wil of doet. Ik heb zojuist dan ook een lid een e-mail gestuurd met het vriendelijke, doch zeer dringende verzoek om zich vanaf nu aan de regels te houden, anders ben ik genoodzaakt zijn tennispas te blokkeren en hem voorlopig de toegang tot het park te ontzeggen. Dat klinkt en is vervelend, maar (samen met de rest van het bestuur) zal ik niet laten gebeuren dat het gedrag van een enkeling er voor zorgt dat we problemen krijgen met de gemeente en het tennisplezier van de rest van de leden verpest wordt doordat we het park weer moeten sluiten!  

Dus aan iedereen: Blijf de regels volgen!
1) afhangen dient op afstand (dus via de Clubapp) te gebeuren;
2) de 1,5 meter afstandsregel moet gehandhaafd blijven c.q. kunnen worden;
3) alle hygiëne regels dienen nageleefd te blijven worden;
4) voor de jeugd blijven de lessen en regels gehandhaafd zoals dat afgelopen weken is geweest (dus ook geen ouders/verzorgers op het park om te brengen of op te halen)
Voor de volledigheid zijn de regels nog toegevoegd als bijlage.

Omdat we het toezicht in de avonden moeten regelen en morgen erg kort dag is en er al leden hebben afgehangen om te enkelen morgen, hebben we besloten om het dubbelspel toe te staan vanaf zaterdag 22 mei 2020. Het afhangsysteem via de Clubapp blijft gehandhaafd, alleen wordt de tijd van het enkelspel weer teruggebracht naar 30 minuten. Dubbelen wordt ingesteld op 60 minuten.

Dit betekent dat we morgen in de loop van de dag de instellingen voor het afhangen via de Clubapp aanpassen. We doen dit in de loop van de dag, zodat leden die willen dubbelen dat zaterdag al kunnen doen.
Als we die instellingen veranderen, worden ook de tijden van vrijdag (21/5) aangepast en komt de mogelijkheid beschikbaar om dubbel af te hangen. Dit laatste mag dus niet op vrijdag 21 mei!
Voor degene die morgen hebben afgehangen let dus even op de aanduiding van de tijden en als er reserveringen achter elkaar staan, los dat dan even met elkaar op. Morgen is het enkelspel dus nog 45 minuten, maar in de Clubapp kan 30 minuten komen te staan.
Dit is even een dag wat lastig, maar met elkaar lossen we dit zeker op.

We krijgen verder vragen over het tossen op maandag- en woensdagmorgen. Helaas kunnen we dat op dit moment nog niet toestaan, zeker niet op de wijze waarop dit in het verleden is gebeurd. Tossen met afhangen op het bord aan de kantine is helaas niet toegestaan! Er is hierover contact met omliggende verenigingen en de Knltb, maar de oplossing om dit te doen is er nog niet.

Namens het bestuur, 

Met vriendelijke groet, geniet ervan en we rekenen op jullie! 

Hans Pellis
Voorzitter TC de Vijfhuizen
M: 06- 514 99 163
E: hanspellis@devijfhuizen.nl

Recent Posts
Contact

KNLTB - ClubApp